Stai acasă!

În viața asta am fost proastă de multe ori. Am fost de curând proastă, mai acum ceva vreme, acu’ vreo 3 luni.

Când a început necazul cu Covid-19 în China m-a durut la 3m în spate. Așa-i că și pe tine? Am zis ” lasă mă, că e la ei, nu la noi!”. M-am gândit oarecum că ” vai ce nasol pentru ei”, da’ ” lasă mă, că e la ei”.

Acum nu mă mai doare la 3m, acum am morcovul băgat… cu iepure cu tot. Unii dintre noi au conștientizat că treaba e nasoală și ne-am conformat, am ascultat regulile și le-am pus în practică.

Zilele trecute a trebuit să ies din casă musai. În parc la universitate era populat, în parc unde joacă nenii șah ori table, jucau în continuare. E drept că mai puțină lume, dar suficientă cât să mă strângă în spate. Vă doare în … .

Mentalitatea e ceva gen: „lasă că nu se prinde de mine”, ” lasă că la ăștia mici nu e nasol’, „eu am trăit traiul și mi-am mâncat mălaiul”,” e o conspirație”, etc..

Mă, voi sunteți cu capul? Da’ la restul nu vă gândiți?

Să îți explic ca la proști, că poate așa înțelegi: tu, un ignorant, te infectezi! Tu, ignorantule, infectezi… 100 de persoane, astea 100 infectează la rândul lor fiecare încă 100, și tot așa mai departe. Dacă un singur om, indiferent care dintre cei 100 și în care ordine, moare…tu ești un criminal. Tu, ești un om care a ucis pe cineva!

Îți mai fac un scenariu: ești infectat, infectezi 100, ăștia 100 infectează pe alții și tot așa mai departe. Ajung ăștia în spital, locurile sunt ocupate, se îmbolnăvește fiica ta, e într-o stare gravă și nu are loc în spital, moare. Tu ai ucis-o pe fiica ta! Tu, ești un criminal!

Mai vrei?

Mie nu mi-e frică pentru mine, mi-e frică pentru fiul meu! Mi-e frică de frica lui. Mi-e teamă ce o să simtă când i se zdruncină lumea sigură pe care o știa, cu părinți buni, cu liniște în casă, cu confort psihic. Imaginează-ți că în locul fiului meu e fiul tău, ori nepotul tău. Simte-i teama din suflet când se trezește singur într-o cameră de spital plină de oameni străini cu costume ciudate, fără a vedea o față cunoscută ori prietenoasă. Îi simți frica? Te mai doare în … ?

Ești conștient că tu, un ignorant, poți distruge sute de vieți? Îți asumi?

Spune sincer: ești pregătit să joci ruleta rusească cu familia ta?

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *