Ia rinichiu’ neamule !

A venit primăvara, păsărelele cântă, florile răsar, fii-miu își vinde rinichiul.

Se face că după ce a stat Tudor toată iarna în casă, a ieșit în sfârșit la joacă. Bucurie mare! A ieșit cu bicicleta și prietenii. Doamne, eram așa de fericită! În sfârșit a ieșit și el, se joacă, umblă pe coclauri, face trăsnăi…. Rămâi în zona asta, asta cu trăsnăile.

N-a mers mult. În spatele casei, prima uliță, 2 mașini abandonate.

” – Unde te joci?

– Aici, în spate la mașinile abandonate, ne facem bârlog!”

Și s-au jucat de la amiază până spre seară. Doamne ce s-a mai distrat! A vrut și azi. Eram așa de bucuroasă…. fără calculator, PS, super tare!

După ceva vreme ies pe geam să îi verific și să mă duc la bârlog să văd care e treaba. Stătea de vorbă cu un adult, nu păreau prea fericiți, vin spre casă. Al meu plângea de sărea cămașa de pe el:

” -Domnu’ da’ noi n-avem bani, suntem săraci ( boceală)…. cum să facem? ( plâns cu vorbe) Vin și muncesc la tine? Să vând un rinichi? ( urla a suferință de parcă mă băga în groapă) Ce mă faaaac? De unde scot eu baniiii….aoleeeeu.

Începe vecinul să vorbească ( Tudor era terminat….acum puneau pământul deasupra.. „Aoleeeeu ” )

Cum a fost: într-o curte în spate mai erau 3 mașini. Ăștia au intrat, au luat din una scaunele și le-au dus să aibă scaune în bârlog. Nu? Pana mea, ce fel de bârlog e ăsta dacă nu avem unde sta? Au găsit și o trusă cu scule, așa că au mai reparat ceva la ele. Ce era în plus la ele au aruncat în fântână ( ca să nu vadă clientu’) niște furtunașe, o turbină….. Cred că au vrut să le și vopsească, da’ pentru că nu avea aderență la vopseaua veche au făcut zgârieturi ca să prindă mai bine. Probabil că au atins cu ceva vopsea pe geamuri și nu aveau diluant, așa că au încercat cu ceva mai abraziv. Pentru că s-au zgâriat geamurile au spus: ce dracu’ coaie, așa bârlog mișto da’ cu sărăciile astea de geamuri? Așa că le-au spart.

E șocant când îți prezintă vecinul mașinile și realizezi că minunea aia de copil e așa de creativ.

2 zile afară= 5 mașini

Eu acum stau și mă gândesc în capu’ meu: îl mai las cu bicicleta afară …sau nu?

Ps: Nu vrea nimeni un rinichi?

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *