Mulier auxerunt

Astăzi, cercetătoarea din capu’ meu o să vă vorbească despre femei.( Am auzit că dacă vorbești despre tine la persoana a treia poți să ajungi departe) ).
Cum zilele trecute am vorbit despre o categorie de bărbați, nu puteam să nu vorbim și despre o categorie de femei. Azi discutăm de despre Mulier Auxerunt. Termenul provine din limba latină, semncă femei îndoielnice existau din vremuri străvechi. El se traduce în limbaj cult ” femeia exagerată”, ” pițipoancă” , iar în termeni populari ” iot-o p’aia” )) ( la asta jur că râd și sunt mândră de mine ) ).

         Exagerata, trăiește pretutindeni și preocuparea ei principală este vânătoarea: de bani, de bulangii ( cu bani sau cu impresii), de oportunități. Acestea au un penaj foarte colorat și un simț estetic redus, încearcă să-și impresioneze potențialii parteneri printr-o continuă exagerare:
1. Gene false. Toate am purtat la un moment dat gene false, dar Exagerata alege modelul cel mai și cel mai bogat, pe sistemul ” să să vadă ce frumoasă este io”. Dacă atunci când ești cu ea și clipește ai impresia că bate un fluture din aripi, ori ai tendința de a strânge șervețelele de pe masă ca să nu le zboare, înseamnă că ai întâlnit o Exagerată.
2. Unghii false. Toate am purtat, sau purtăm unghii false, important e bunul gust. Exagerata, are tot timpul unghii prea mari, prea colorate, prea bling-bling și de o calitate îndoielnică. Ea întotdeauna urmărește să își declare situația prin modelul ales: sunt o puicuță bună, am o relație cu stomatologul sau îmi lucrez dinții, am o relație cu un Lumberjack Eronat. Cea mai mare dilemă a acestora este… hârtia igienică ( de care, câte straturi și de ce dracu’ nu s-a inventat și cu 5 straturi).
3. Sprâncene. Dacă o zărești de departe și primul lucru văzut sunt sprâncenele ca 2 omizi negre…este o Exagerată.
Aș mai avea multe de scris, vreo 2 zile…
Atenție! Mulier Auxerunt nu atacă violent decât între ele, bârfește mult, nu citește și se uită la emisiuni de o calitate îndoielnică.
Ps: Bunul gust este fructul unei judecăți sănătoase.( A. Poincelot)

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *