Feșăn wiik pă prundu’ gârlii

M-am tot plâns în viața asta că nu le am cu moda, că nu înțeleg, că nu pricepe neuronu’, că păru’ de la cabesa e blond.

Io când eram mică la mama acasa am vrut să mă fac designer vestimentar. Am desenat, am croit și am făcut haine din toate materialele găsite prin casă ( mama era tot un fel de designer vestimentar, da’ se chema croitoreasă :)) ). Am visat la colecții extravagante, la croieli sofisticate, da’ ce văd acum în modă mă termină cu capu’.

Ca orice femeie sunt abonată la tot felul de tâmpenii și tot îmi vin newslettere pe mail. Am văzut eu niște filme mai futuriste ( că dacă ai văzut unul…le-ai văzut pe toate) în care pământul pățise nuș ce invazie de armată, de ființe din alte galaxii și majoritatea pământenilor dăduseră ortu’ popii. Mai trăiau câțiva prin catacombe, ruine, pe unde puteau și ei. Era vai de pwla lor, galbeni la față, încercănați, haine jerpelite, rupte, lălâi. Parcă se hrăneau cu pisici și până să ajungă acestea mâncare purtau o luptă acerbă cu cei ce voiau să le mănânce.

Așa e și moda din newslettere-le mele:

Jerpelit– nu e jerpelit băi, țărane! E cu accente vintage!

Rupte, distruse, vai morții lor– sunt trashy, tăntălău. Ce știe țăranu’, ce-i șofranul?

Lălâi– nu e balcâză și lălâie ca Irinuca lu’ Creangă, că nu e țărăneală, e oversize.

De unde atâta rahat cu moda asta? Ce e și scorneala asta OVERSIZE? Bă! Că dacă vede bunică-mea ( că și ea a fost croitoreasă) cu ovărsaizu vostru, vă umple de respect! Parcă o și văd:

„- Mă Paula, mamă, tu ai văzut-o pe copchila asta cum umblă? Tu mamă, zici că-i prinsă pă ( la Rm Sărat avem oleacă de bășini de București) prundu’ gârlii. Păi fă mamă, fă-i dracu’ niște pense la cortu’ ăla! Din vârfu’ țâții pornești, mergi spre talie mai tare și după aia o faci pierdută.”

Nu numa’ că mă termină ovărsaizu, da’ ai dracu’ îl mai bagă și în pantaloni! Cum ceapa mă-sii să bagi un pulover în pantaloni? Cât de mari îți cumperi pantalonii? Tot oversize? Ar trebui să am pantaloni pentru bluză normală și pantaloni de băgat ovărsaizu?

Băi, c-așa mă enervez! Și nu doar asta, dar mai sunt și blugii. Blugii pe care era atât de simplu să îi cumperi, acum sunt: boyfriend, girlfriend, strech, bootcut, slim, slimfit, regularfit, momfit, mă-sa, mă-sa pe gheață, fmm…

Ps: V-am zis că îmi trebuie o geacă ? Surtă, lungă, sport, casual, fit, lălâie,oversize, babydoll…. Nu mai pot cu capu’… o mai port pe aia veche…

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *